Oksestrimler i wok med krydret kokosmælk

Ingredienser

  • 600 g dansk oksekød i strimler
  • (ca. ½ x 4 cm) (skåret af klump eller inderlår)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 4 gulerødder
  • 250 g champignons
  • 8 forårsløg
  • 2 spsk olie
  • 1-2 tsk chilipasta
  • 4 dl kokosmælk
  • (eller 125 g kokosmel kogt op i 3½ dl vand blendes og sies)
  • salt og peber
  • 240 g (3 dl) basmatiris

Fremgangsmåde

Begynd med at koge basmatirisene som angivet på emballagen.
Medens risene koges, skæres oksekødet i strimler på ½ x 4 cm. Herefter pilles løg og hvidløgsfed og hakkes fint. Gulerødderne skrælles og skæres i strimler på størrelse med tændstikker, champignonerne renses og skæres i tynde skiver, og forårsløgene pilles og skæres også i tynde skiver.
Varm en wok eller tykbundet gryde op i ca. 5 minutter. Kom halvdelen af olien i og lynsteg kødstrimlerne i 2-3 minutter under omrøring. Tag kødet op og læg det på en tallerken, tør wokken indvendig med køkkenrulle og kom resten af olien i. Svits alle grønsagerne – undtagen forårsløg og champignons. Rør hele tiden.
Tilsæt nu chilipasta og champignons – rør videre – og efter 2 minutter tilsættes kokosmælken. Bring indholdet i wokken til kogepunktet og tilsæt forårsløg og de stegte kødstrimler. Lad det hele koge videre 1 minut – smag til med salt og evt. mere chilipasta.
OBS! Hvis wokken ikke er stor nok, kan det svare sig at udføre pkt. 3 og 4 ad to gange, ellers bliver kød og grønsager ikke sprøde.

Server retten straks efter at den er tilberedt sammen med de kogte basmatiris.
240 g (3 dl) basmatiris

Velbekomme.