Black Tiger rejer piri piri (4 Pers.)

Ingredienser

  • 24 Black Tiger rejer m/halevifte
  • 4 piri piri chilier
  • 3 fed hvidløg
  • saften af 2 1/2 citron
  • 1 bdt. koriander
  • 5 spsk. olie
  • 3 drej peber fra peberkværn
  • 3 spsk. eddike evt. mørk balsamico
  • 1/2 tsk. sukker
  • 2 julesalat
  • 3 stilke bredbladet persille
  • 2 stilke dild
  • 1 bdt. purløg
  • 2 rosa grape
  • salt

Fremgangsmåde

Rejerne pilles, men lad halestykket sidde på.

Chili uden kerner, hvidløg, citronsaft, koriander, 2 spsk. olie og peber blendes. Læg herefter rejerne i marinaden og rør rundt. Lad dem trække i mindst 2 timer.

Rejerne tages op. Resten af marinaden kan tilsættes under stegningen eller bruges som sauce.

Rejerne bliver bedst, hvis de grilles, men de kan også steges på en varm pande. Det er vigtigt, at grillen eller panden er meget varm, ellers risikerer man at rejerne kommer til at koge.

Tilbered en dressing af eddike, olie, lidt citronsaft, sukker, salt og peber i en stor skål. Julesalaten pilles af den bitre stok, plukkes i mindre stykker og vendes i dressingen sammen med plukket persille, dild og purløg. Skallen skæres af den rosa grape, og den skæres i fileter og blandes i salaten.

Salaten anrettes på en tallerken, og der placeres 6 grillede Black Tiger piri piri rejer på hver salat. Serveres med brød til.

Server den meget stærke piri piri sauce ved siden af. Så kan du selv bestemme, hvor stærk du ønsker, retten skal være. Du kan evt. tage de 4 piri piri chilier op af saucen, da de er meget stærke at bide i.

Tip!
Er du til stærk mad, kan du sagtens bruge marinaden til andre fisk og til f.eks. svinekød. Prøv dig frem, så finder du nemt den mængde krydderier, der passer bedst til din smag.

Julesalat kan erstattes af hjertesalat, hvis det ikke er sæson for julesalat.

Velbekomme.

Opskriften er bragt i samarbejde med Metalwo.dk