Sådan Finder du En God Ejendomsmægler

Hvis du er ved at planlægge at sælge dit hjem, eller måske købe dig et nyt, så leder du sandsynligvis efter en god ejendomsmægler. En ejendomsmægler har licens til, at ?repræsentere en køber eller en sælger i en fast ejendomstransaktion i bytte for kommission?. Ejendomsmæglere arbejder typisk enten selvstændigt, eller for en ejendomsmæglerkæde.

Hemmeligheden til at finde en god ejendomsmægler er, i alt sin enkelthed, at stille spørgsmål. Denne artikel handler om hvad disse spørgsmål er, og hvem du kan stille dem til.

Henvisninger: Spørg dine venner, kolleger og familie efter henvisninger. De fleste mennesker, der har haft en positiv oplevelse med at arbejde med en ejendomsmægler, vil hjertens gerne beskrive deres erfaringer, og hvorfor de føler, at deres ejendomsmægler var noget særligt.

Henvisninger fra fagfolk: Det er helt sikkert passende, også at spørge fagfolk efter henvisninger. Repræsentanter for banker, realkredit insitutioner med mere, vil sandsynligvis have en god idé om, hvem de bedste ejendomsmæglere på markedet er.

Åbent hus: At tage til åbent hus for andre ejendomme er en effektiv måde, at komme til at møde ejendomsmæglere på. Vær opmærksom på mæglerens manerer og udseende, vedkommendes professionalisme og kvaliteten af det reklamemateriale de har sørget for i forbindelse med det åbne hus. Virker det som om mægleren har en passende viden om ejendommen og det lokale marked? Er mægleren god til at udpege hjemmeens funktioner og kvaliteter, eller ignorerer han eller hun fuldstændigt de besøgende?

Visitkort: Hver gang du finder en ejendomsmægler, som du har et godt indtryk af, så skal du sørge for at få et visitkort, og notere dine observationer.

Referencer: Det er altid bedst, at have en samtale med flere ejendomsmæglere, før du træffer en beslutning og skriver under på en kontrakt. I løbet af samtalen skal du bede hver mægler om, at give henvisninger til kunder de for nyligt har hjulpet, så du kan ringe til disse henvisninger. Disse referencer bør du så stille spørgsmål omkring salgsprisen på deres ejendomme, samt hvor længe boligen var på markedet.

Erfaring: Find ud af hvor længe mægleren været i erhvervslivet. Du skal desuden gå efter ejendomsmæglere, der kender det lokale marked, hvor du har tænkt dig at købe eller sælge dit hjem. En ejendomsmægler silkeborg er sjældent den rette, til at hjælpe dig med at købe eller sælge i København. Det tager tid at bygge ekspertise og markedskendskab. En god ejendomsmægler har typisk mindst fem års erfaring, og størstedelen af denne tid, skal gerne have været brugt i det marked, du er interesseret i.

 

Fuld tid: Arbejder den ejendomsmægler du har kontakt på fuld tid, eller kun på deltid? Du bør altid arbejde med en mægler, der arbejder på fuld tid. Som sagt tager det tid at komme til at kende et marked, og opbygge de rette evner til at kunne forhandle en fornuftig pris.