
4 pers.
Ingredienser
2½ dl hvedekerner
1 tsk. sennepsfrø
1 tsk. korianderfrø
1 bdt. mynte
1 bdt. koriander
1 bdt. persille
1 bdt. forårsløg
100 g tørrede abrikoser
150 g salte mandler
reven skal af 2 citroner
salt, friskkværnet peber
ekstra jomfruolivenolie
Fremgangsmåde
Skyl hvedekernerne og sæt kornet i blød i rigeligt koldt vand natten over. Kasser iblødsætningsvandet og kog hvedekernerne i rigeligt vand tilsat sennepsfrø og korianderfrø. Kog ved svag varme i ca. 45 minutter.
Lav imens:
Hak mynte, koriander og persille fint. Snit forårsløg fint og hak abrikoserne.
Kasser kogevandet når kernerne er kogt. Lad kernerne køle af.
Vend de kogte kerner med krydderurter, forårsløg, abrikoser, salte mandler og citronskal. Krydr med salt og friskkkværnet peber og dryp olivenolie over salaten lige før servering.