Porrestrudel

4 pers.

Ingredienser

4 plader butterdej

Fyld:
4 porrer
75 g bacon
50 g frisk, revet parmesanost

æg til pensling
mandelflager

Fremgangsmåde

Tø butterdejen op.
Fyld:
Skyl porrerne og skær dem i 1½ cm tykke ringe. Skær bacon i tern og svits dem sprøde. Tilsæt porrerne og lad dem svitse med ca. 5 minutter under omrøring. Tag gryden af varmen og rør osten i. Afkøl fyldet lidt, så butterdejen ikke smelter.
Rul hver butterdejsplade ud på et meldrysset bord, til den måler ca. 22 x 16 cm. Pensl kanterne med sammenpisket æg. Læg porrefyldet på langs midten på hver butterdejsplade. Fold pladerne over på langs og tryk kanterne godt sammen med en gaffel. Pensl strudel’erne med sammenpisket æg, drys med lidt mandelflager og bag dem i ca. 20 minutter ved 200 grader på nederste rille. Server lune med kold yoghurt eller frisk flødeost.