Basilikumæg

4 pers.

Ingredienser

1 løg, finthakket
6 tomater
15 g smør
4 spsk. frisk, hakket basilikum
salt, friskkværnet peber
4 æg
4 spsk. piskefløde

Fremgangsmåde

Dyp tomaterne hurtigt i kogende vand, så i isvand og træk så skindet af dem. Hak derefter tomaterne. Svits løg og tomater i 4-5 minutter i smørret. Tag gryden af varmen, tilsæt basilikum og smag til med salt og friskkværnet peber. Fordel tomatblandingen i 4 smurte portionsskåle/ramakiner. Slå forsigtigt et æg ud i hvert hul og hæld 1 spsk. piskefløde over hvert æg. Sæt skålene i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til æggehviden er stivnet. Dryp purløg over. Server æggene som frokost ret, på brunch bordet eller som forret.