Ciabatta

2 stk.

Ingredienser

Fordej:
150 g hvedemel
15 g gær
2 dl lunkent vand

Dej:
2½ dl lunkent vand
1½ tsk. salt
½ dl olivenolie
ca. 500 g italiensk hvedemel (00 eller pizzamel)

Fremgangsmåde

Rør fordejen sammen og lad den stå tildækket på køkkenbordet i 10-12 timer.
Dej:
Rør vand, salt og olivenolie i fordjene. Tilsæt mel og ælt dejen på maskine eller på melede hænder ved at løfte op i djene fra skålens bund. Dejen skal være meget elastisk. Lad dejen hæve lunt tildækket i mindst 2 timer.
Mens dejen er i skålen halveres den med en kniv eller saks. Hæld forsigtigt den ene del ud på en bagepalde og glat den lidt med en dejskraber eller fugtige hænder uden at ælte den. Forsæt med den anden portion dej og sørg for, at der er god plads mellem brødene.
Efter brødene lunt og tildækket i 30-45 minutter. Sigt mel over og sæt brødene på midterste rille i en forvarmet ovn 30-35 minutter ved 225 grader.
De skal helst se sådan lidt rustikke ud og ikke være alt for pæne i det ydre.