4-5 pers.
Ingredienser
1 bornholmsk hane på ca. 1½ kg.
100 g bacon
2 spsk. smør
12 små perleløg
200 g champignon
2 spsk. mel
2 flasker rødvin
3 dl hønsebouillon
2 fed hvidløg
2 tsk. timian
salt, friskkværnet peber
Tilbehør:
kogte kartofler og flutes
Fremgangsmåde
Parter hanen i 8 dele. Skær bacon i strimler. Pil løgene og skær champignon i mindre stykker, hvis de er store.
Steg bacon i smør på en pande og læg dem over i en stegegryde. Brun hanestykkerne i baconfedtet og læg dem efterhånden over i stegegryden. Drys melet i gryden og rør vinen i, sammen med bouillon, presset hvidløg og timian. Læg låg på og lad retten simre i 30 minutter.
Steg løg og champignon på panden og læg dem over i gryden. Lad hanen simre videre i yderligere 30 minutter. Smag til med salt og peber.
Server retten med kogte kartofler og flutes.