
4 pers.
Ingredienser
Bechamelsauce:
200 g revet ost
friskrevet muskatnød efter smag
5 dl mælk
1½ spsk. mel
Lasagne:
200 g friske lasagneplader
2 tsk. tørret timian
salt, friskkværnet peber
1½ kg. blandede rodfrugter som f. eks. pastinakker, persillerødder, gulerødder, knoldselleri osv. – alle skrællet og skåret i skiver
rasp
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader
Kog de skivede rodfrugter i letsaltet vand i 5 minutter. Hæld vandet fra og lad rodfrugterne afdryppe i en sigte. Drys med timian, salt og friskkværnet peber, vend dem godt rundt.
Kom 3 dl mælk i en gryde og varm det op, det skal ikke koge, hold øje med det. Ryst de resterende 2 dl mælk sammen med melet, til en jævning. Hæld det i den varme mælk under omrøring og lad det koge op, lad det koge i 3 minutters tid, rør i det. Kom halvdelen af osten i og smag til med muskat, salt og friskkværnet peber. Når osten er smeltet i sovsen, tages det af varmen.
Læg lasagneplader, rodfrugter og bechamelsauce lagvis i et smurt, ovnfast fad. Slut af med bechamelsauce, drys med resten af osten og lidt rasp. Bag i ca. ½ time. Server med en grøn salat.
Køb flotte plakater her