Sig ja til at tage nej-hatten på med Brinkmann

Der er så meget i det moderne liv, der kan forvirre en. Der stilles krav til det moderne menneske, som nogle gange virker helt i modstrid med vores natur. Mange giver sig i kast med læsning af bøger om selvrealisering for at finde en retning på deres liv, som giver mening. Der er godt salg i bøger om selvrealisering og ondt i livet. Tilsyneladende har mange svært ved at finde hoved og hale i det hele, selvom vi lever i et højt udviklet velfærdssamfund, med høj generel levestandard.

Det kom derfor som lidt af en befrielse, da Svend Brinkmann udgav en bog, hvor han påberåbte sig retten til ikke at tage ja-hatten på, men tværtimod sige fra overfor mange af de krav, det moderne samfund stiller os overfor. Ikke uden humor og glimt i øjet, giver Svend Brinkmann et skud for boven mod det moderne samfunds evindelige krav om positiv indstilling overfor omstilling, hvor vi alle skal gå positivt ind i en hver forandring, blot fordi samfundet forlanger det.

Det menneskelige vilkår

Efter denne succes fortsatte Svend Brinkmann sin søgen efter, hvad det egentlig vil sige at være menneske i moderne forstand. Det større og større fravær af religion og tro, skaber et tomrum, hvor vi er overladt til os selv, og selv må forsøge at skabe mening i det liv, der er blevet os givet. Hans undersøgelser af disse forhold, og hvordan vi skal forholde os til dem, er blevet udgivet i bogform og bliver læst i stor stil. Man lytter til denne mand, der turde sige fra overfor den bevidstløse dyrkelse af udviklingen, og det foranderlige samfunds krav.

Find bøger på nettet

Bog & Idé er en af de helt store boghandlerkæder i Danmark. Der er butikker over hele landet, men der er også en webshop, hvor man kan gå ind og finde de bøger, man ønsker at læse. Her er Svend Brinkmann naturligvis også repræsenteret med en lang række bøger. De er alle sammen værd at læse, hvis man er et menneske, der interesserer sig for livet i modernitetens tidsalder.