Grillede Venøsteaks og avocado (4 Pers.)

Ingredienser

  • Salsa
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • olie
  • 1 stk. frisk jalapeño chili eller syltet
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 1/2 tsk. sød tørret Santa Maria chilipeber Ancho
  • saft og skal af 1 lime
  • 200 g frosne søde majs
  • 2 tomater
  • 2 spsk. frisk koriander
  • Grillede Venøsteaks og avocado
  • 120 g cheddar ost
  • 2 stk. faste og modne avocadoer
  • 600 g Venøsteaks
  • 8 stk. Taco Tubs Dinner
  • 1 dl økologisk creme fraiche 18%
  • salt
  • peber og sukker

Fremgangsmåde

Salsa
Tænd ovnen på 150°. Hak løg og hvidløg og svits dem i lidt olie sammen med chili og krydderier og tilsæt limesaft og skal. Kog det lidt ind og kom majsen i sammen med tomater i tern. Kog videre indtil væsken er næsten kogt væk. Smag salsaen til med en 1/2 dl olie, hakket koriander, salt , peber og sukker.
Riv osten og bland 1/2 tsk. sukker i. Fordel den i otte små bunker på en bageplade. Sæt dem i ovnen i 10-15 min., til osten er gylden. Lad dem køle af på bagepapiret.

Grillede Venøsteaks og avocado
Fjern avocadoskal og sten og skær avocadoer i 1 cm tykke skiver. Grill skiverne på en meget varm pande ca. 30-45 sek. på hver side. Grill kødet på samme måde og krydr det hele med salt og peber. Pres den sidste limesaft ud over kødet og avocadoen. Vend salsa og kød sammen og fordel det i de otte Taco Tubs Dinner sammen med avocadoskiver. Kom lidt creme fraiche ved og pynt med sprød cheddar. Server evt. lidt stegte ris til.

Tip!
Salsaen kan også bruges som dip i et større mexicansk måltid.

Velbekomme.

Tak for tippet Infogop